Kraukšķīgi cepti kartupeļi ir garšīga piedeva daudziem ēdieniem, apgalvo pavārmākslas “gide” Mērija Berija.
Cepti kartupeļi – tas ir ļoti garšīgi, un, attīstoties tehnoloģijām un parādoties modernām kombinācijām, šo ēdienu ir iespējams pagatavot ar minimālu eļļas un kaloriju daudzumu.
Taču pat “gudrā” mašīna ne vienmēr spēj nodrošināt to ļoti kraukšķīgo garoziņu, kuras dēļ mēs tik ļoti mīlam ceptus kartupeļus. Receptē, kā garšīgi pagatavot šo ēdienu, dalījās bestselleru autore britu kulinārijā Mērija Berija.
Daži pavāri apgalvo, ka “labāko cepto kartupeļu” veiksmes atslēga ir lēts produkts, kas vienmēr ir pa rokai. Taču saskaņā ar Mērijas Berijas teikto, pavāri parasti izmanto 5 vienkāršus trikus, lai ēdienu padarītu garšīgu.
5 triki, kā padarīt ceptus kartupeļus īpaši kraukšķīgus:
Mums jāpārliecinās, ka mūsu cepeškrāsns ir pietiekami karsta: uzkarsējam to līdz aptuveni 220-230 grādiem. Tas palīdzēs padarīt kartupeļus kraukšķīgus no ārpuses.
Cepšanai izmantojiet piemērotu eļļu, kas spēj izturēt tik augstu temperatūru. Derēs augu eļļas, parasta saulespuķu eļļa vai pīles tauki.
Uzkarsē pannu ar eļļu. Pirms kartupeļu ievietošanas uz dažām minūtēm ievietojiet to cepeškrāsnī. Tas nodrošinās, ka mūsu ēdiens sāks gatavoties uzreiz, kad mēs to liksim uz cepšanas paplātes.
Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!
Tevi noteikti interesēs
- Padomju laika salāti, kurus velti esam pārstājuši gatavot: 5 aizmirstas receptes
- Ja šajā dienā no rīta ir sarkana rītausma, tas nesola neko labu: tautas gudrības par 11. novembri
- Ilva aizbrauca atpūsties uz Ēģipti un viesnīcas šefpavārs atklāj, ko viņi dara ar ēdienu, kas paliek pāri no bufetes restorāniem
- Kāpēc daudzas sievietes mūsdienās izvēlas mainīt savu dzīvi pat pēc 30 vai 40 gadu kopdzīves — 7 iemesli
- 9 lietas, ko daudzi aizmirst izdarīt pirms pirmajām salnām — pārbaudiet, vai neko neesat palaiduši garām
- Vīrieši neizvēlas ideālas sievietes — viņi izvēlas gudrās: mana vecmāmiņa bija precējusies 60 gadus un zināja, kāpēc









