Kraukšķīgi cepti kartupeļi ir garšīga piedeva daudziem ēdieniem, apgalvo pavārmākslas “gide” Mērija Berija.
Cepti kartupeļi – tas ir ļoti garšīgi, un, attīstoties tehnoloģijām un parādoties modernām kombinācijām, šo ēdienu ir iespējams pagatavot ar minimālu eļļas un kaloriju daudzumu.
Taču pat “gudrā” mašīna ne vienmēr spēj nodrošināt to ļoti kraukšķīgo garoziņu, kuras dēļ mēs tik ļoti mīlam ceptus kartupeļus. Receptē, kā garšīgi pagatavot šo ēdienu, dalījās bestselleru autore britu kulinārijā Mērija Berija.
Daži pavāri apgalvo, ka “labāko cepto kartupeļu” veiksmes atslēga ir lēts produkts, kas vienmēr ir pa rokai. Taču saskaņā ar Mērijas Berijas teikto, pavāri parasti izmanto 5 vienkāršus trikus, lai ēdienu padarītu garšīgu.
5 triki, kā padarīt ceptus kartupeļus īpaši kraukšķīgus:
Mums jāpārliecinās, ka mūsu cepeškrāsns ir pietiekami karsta: uzkarsējam to līdz aptuveni 220-230 grādiem. Tas palīdzēs padarīt kartupeļus kraukšķīgus no ārpuses.
Cepšanai izmantojiet piemērotu eļļu, kas spēj izturēt tik augstu temperatūru. Derēs augu eļļas, parasta saulespuķu eļļa vai pīles tauki.
Uzkarsē pannu ar eļļu. Pirms kartupeļu ievietošanas uz dažām minūtēm ievietojiet to cepeškrāsnī. Tas nodrošinās, ka mūsu ēdiens sāks gatavoties uzreiz, kad mēs to liksim uz cepšanas paplātes.
Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!
Tevi noteikti interesēs
- Mājās sāka tecēt ūdens krāns, apjuku un nezināju ko darīt: skrēju pie kaimiņa – vēlāk par mums sāka tenkot
- Meteorologs Toms Bricis: brīvdienās iestāsies kārtīga ziema, bet no 15. decembra viss strauji mainīsies
- Svētku deserts, ko viesi vienmēr apēd pirmo: pagatavojams vieglāk nekā “Napoleons”, bet garšo vēl labāk par torti
- Iztērēju visu Māra ietaupījumus un uzrīkoju sev pamatīgu Vecgada vakaru Taizemē; kas viņam par to bija sakāms
- Sinoptiķi atklāj vai Jaunajā gadā sagaidīsim īstu ziemas pasaku: ”Prognozes mainās burtiski pa dienām”
- Mans znots gandrīz savāca manus ietaupījumus, bet es uzrādīju čeku par 30 000 un palūdzu atbrīvot Mārupes dzīvokli











